Presenteren

Presenteren
Er zijn twee soorten presentaties. De presentaties tussendoor zijn belangrijk om alle deelnemers in de gelegenheid te stellen om toe oefenen met presenteren zonder dat dat persé zo voelt en verschillen in kennis die bij de deelnemers uit te wisselen.
Aan het einde van een lessencyclus of als de docent dat nodig vindt, wordt er een eindpresentatie georganiseerd. De deelnemers krijgen zoveel mogelijk de verantwoordelijkheid voor de organisatie en hun eigen optreden. De tussentijdse presentaties zijn belangrijk op zich maar tevens een voorbereiding voor de slotpresentatie.
Presenteren tussendoor
Presenteren als afsluiting
Verschillende opties om het werk van de leerlingen te delen met een groter publiek zijn denkbaar. Een aantal suggesties: Expositie van de drieluiken organiseren. Kan in de school maar ook lokaal op een stadhuis, in een bibliotheek etc. (Duur - tijd in overleg) Drieluikmap: De drieluik-antwoordbladen worden gedurende de periode van de lessen bewaard in een map. Iedere deelnemer heeft zijn eigen map. Aan het einde van alle lessen/bijeenkomsten is dit een presentatiemap van de deelnemer. (Duur ± 10 tot 30 minuten of langer) Maken van een boekje vorm afhankelijk van de keuze voor de nadruk van het boekje. Misschien alleen de Eigen Ervaringen met hun illustratie. (Duur ± 10 tot 30 minuten of langer) Een foto maken van alle antwoordbladen voor een digitale presentatie. Digitale presentatievorm kiezen voor een interview met de schrijver, eventueel via Skype etc. Details voor afwerken Toevoegen aan de gekozen presentatievorm: omslag(optioneel) - titel - titelblad - inhoudsopgave. Op het titelblad staat: Naam deelnemer, schoolinformatie en datum van de periode waarin eraan gewerkt is en een titel die iedere deelnemer zelf aan zijn verzameld werk geeft. Er is een boekje per deelnemer maar er zijn ook mogelijk boekjes met een gekozen verhaal van iedere deelnemer, of meer verhalen per deelnemer, een verzamelbundel van de groep. Hierbij is er een auteurslijst, een naam voor het verzamelde werk, de datum en plek van tot standkoming van de bundel.