9 x Grunberg: verschil tussen versies

 
(36 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Kopweg}}
+
{{Bepaalgebruiker}}{{Kopweg}}
{{9xG}}
+
{{#ifingroup:Demo|{{Demo 9xG}}|{{9xG}}}}
  
 
<div class="row">
 
<div class="row">
<div class="small-2 columns">
+
<div class="small-6 large-offset-2 columns">
{{Wit}}
 
    </div>
 
<div class="row">
 
<div class="small-6 columns">
 
  
 
+
<h3>'''9 X Grunberg'''</h3>
 
+
<br>
<h3>'''Negen X Grunberg'''</h3>
+
Wat kan een geschreven tekst voor je betekenen? Hoe kan literatuur je versterken?<br>
 +
De lessenserie 9 X Grunberg biedt in negen voorbeeldlessen die gemaakt zijn door Marianne Koeman literatuuronderwijs volgens de methodologie '''Laat Je Zien'''. In deze methodologie zijn taal, eigen ervaring, cognitieve kennis en zelfexpressie geïntegreerd: alle vier de componenten zijn even belangrijk en versterken elkaar.
 
<br>
 
<br>
Deze lessenserie biedt een andere manier van literatuuronderwijs gebaseerd op de eigen ervaringen van de deelnemers, waarbij de persoonlijke ontwikkeling een duidelijke plek inneemt en verwantschap met literatuur kan ontstaan.<br>
 
Wat kan een geschreven tekst voor je betekenen? Hoe kan literatuur je versterken? De lessen zijn gebaseerd op de methodologie Laat Je Zien die  taal, literatuur en zelfexpressie integreert waarbij alle drie de componenten even belangrijk zijn en elkaar versterken.
 
 
<br>
 
<br>
<br>
+
De docent is vrij om onderdelen of opdrachten te gebruiken uit haar/zijn eerdere lesmethode en die toe te passen in de werkstructuur van de methodologie ''Laat Je Zien''.
Het doel is gebruikers (leerkrachten, docenten en begeleiders) een structuur aan te bieden waar literatuur en eigen ervaring van de deelnemers samenkomen. Op zo’n manier dat de deelnemers de ervaring krijgen dat ze zich nauwkeurig kunnen uitdrukken en dat ze plezier krijgen in verhalen uit de literatuur.
 
 
<br>
 
<br>
 
<br>
 
<br>
U vindt negen voorbeeldlessen gericht op het werk van Arnon Grunberg waarin vanuit de eigen ervaring toegang tot, begrip van en plezier in literatuur de hoofdrol spelen. Op basis van de aangeboden voorbeeldlessen kan de docent naar eigen inzicht variëren en teksten van andere schrijvers aanbieden.
+
<div class="toccolours mw-collapsible mw-collapsed" style="cursor:pointer; color:black" data-expandtext="+" data-collapsetext="-">
 +
<h5>'''Wat bieden deze lessen?'''</h5>
 +
  <div class="mw-collapsible-content">
 +
* Inzicht in literatuur opent en verruimt. Het leren over andere werelden en levens van anderen zorgt ervoor dat je onverwachte kanten van jezelf leert kennen.
 +
* Begrip door het delen van ervaringen. De koppeling met literatuur zorgt voor verbinding in een bredere context. Dit maakt reflectie en evaluatie toegankelijker.
 +
* Meer inlevingsvermogen in teksten. Let op opbouw en formulering; spelen met woorden en betekenissen.
 +
* Aandacht en bewustzijn versterken. Je krijgt meer besef over wat de deelnemers willen en hoe ze dat kunnen bereiken.
 +
  </div>
 +
</div>
 +
 +
{{#set: Theorie=Laat Je Zien|Module=Lees|Serie=9xGrunberg|Les={{BASEPAGENAME}}}}
 +
 
 
     </div>
 
     </div>
 
</div>
 
</div>
 +
 +
[[Categorie:Sjabloon]]

Huidige versie van 24 okt 2020 om 16:00

naar hoofdmenunaarnaarnaarnaarnaarnaarnaarnaarnaarnaarnaarnaarnaar9 x Grunberg leskeuze.jpeg

9 X Grunberg


Wat kan een geschreven tekst voor je betekenen? Hoe kan literatuur je versterken?
De lessenserie 9 X Grunberg biedt in negen voorbeeldlessen die gemaakt zijn door Marianne Koeman literatuuronderwijs volgens de methodologie Laat Je Zien. In deze methodologie zijn taal, eigen ervaring, cognitieve kennis en zelfexpressie geïntegreerd: alle vier de componenten zijn even belangrijk en versterken elkaar.

De docent is vrij om onderdelen of opdrachten te gebruiken uit haar/zijn eerdere lesmethode en die toe te passen in de werkstructuur van de methodologie Laat Je Zien.

Wat bieden deze lessen?
  • Inzicht in literatuur opent en verruimt. Het leren over andere werelden en levens van anderen zorgt ervoor dat je onverwachte kanten van jezelf leert kennen.
  • Begrip door het delen van ervaringen. De koppeling met literatuur zorgt voor verbinding in een bredere context. Dit maakt reflectie en evaluatie toegankelijker.
  • Meer inlevingsvermogen in teksten. Let op opbouw en formulering; spelen met woorden en betekenissen.
  • Aandacht en bewustzijn versterken. Je krijgt meer besef over wat de deelnemers willen en hoe ze dat kunnen bereiken.